MENU WIELKANOCNE 150 ZŁ NETTO/OSOBA

Menu wielkanocne 150zł / osobę netto

Powitanie kieliszkiem przepalanki lwowskiej lub krupniku żmudzkiego – gratis w cenie menu

 

Przystawki zimne (5 do wyboru):

Lwowska decha  mięsiwa ( pieczona karkówka, majerankiem pachnąca, rolada z boczku, schab pieczony ze śliwką, chrzan, ćwikła, ogórki małosolne)

Srebrzyste śledzie baraszkujące w sosach lwowskich

Królewskie pasztety z dziczyzny i kaczki  wśród sosów staropolskich i marynat podane

Decha serów owocami przybrana

Roladki z łososia wędzonego faszerowane twarogiem z chrzanem, na rukoli podane

Chabanina z marynowanej polędwicy wołowej na parzonych liściach szpinaku

Jaja faszerowane wędzonym łososiem, serem ze szczypiorem i pieczarką z cebulką

Indyk faszerowany wędzonymi śliwkami marynowanymi w Matrioszce

Schab duszony w węgrzynie, faszerowany tartym chrzanem i muśnięty auszpikiem

Wieprzowe ozory gotowane na żurawinie z dodatkiem świeżo tartego chrzanu

Studzienina wieprzowa na kopytku i giczy uwarzona jak należy z octem i cytryną podana,

Misy ryb sekretnie marynowanych

Ryba smażona w sosie wileńskim

 

 

Dodatki zimne (gratis w cenie menu):

Kamionka wybornego smalcu

Pieczywo mieszane u nas wypiekane,

Chrzan, ćwikła, ogórki kiszone, marynaty domowe

 

Sałaty (3 do wyboru):

Huculska sałatka z kozim serem

Świeże sałaty z jurnym kapłonem

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka śledziowa z jabłkiem i gęsta śmietaną wiejską.

Sałatka szopska z owczym serem

Sałatka ukraińska z marynatami na ostro

 

 

Zakąska Ciepła (1 do wyboru):

Misy pierogów kresowych (ruskie, z kaczką, z kapustą)

lub

Blińczyki gryczane z marynowanym łososiem i śmietaną

 

Zupa (1 do wyboru):

Na zakwasie żytnim żur ugotowany z jajkiem i kiełbasą białą domową podany

Rosół po szlachecku z kluskami i paskami drobiu

Barszcz czerwony z uszkami z kapusta i grzybami

Szlachetna grzybowa  z łazankami

 

Danie główne (2 do wyboru na biesiadnych deskach podane):

Uczta szlachecka

(wiejska kaczka  pieczona, kotleciki po chłopsku z siekanej baraniny, grillowana biała kiełbasa, polędwiczki wieprzowe, wątróbki drobiowe ze śliwką opiekane w boczku)

Sandacz gotowany na parze podlany winem na liściach szpinaku podany

Kartacze z kapustą i grzybami faszerowane, okrasą polane

Sztuka mięsa wołowego laurem pachnąca w bulinie gotowana na sosie myśliwskim lub chrzanowym podana 

Łosoś z grilla na maśle czosnkowym lub ziołowym

 

Kulinarny Pokaz Smaku przez Szefa Kuchni przygotowany

(gratis w cenie)

Łopatka jagnięca po lwowsku marynowana w ziołach, pieczona w kamiennym piecu, winem podlewana, z kopytkami oraz kapustą zasmażaną podawana

 

Dodatki (4 do wyboru):

Kasza z gryki zapiekana z cebulą lub boczkiem wędzonym

Ziemniaki opiekane

        Kopytka u nas gniecione

Bigos ze śliwką podwędzaną i grzybami suszonymi  duszony, olejem lnianym doprawiony

Buraczki duszone na maśle

Deser

Wyborne ciasta u nas pieczone, soczystymi owocami z naszej spiżarni obłożone

 

 

Napitki zimne:

Soki owocowe, napoje gazowane, woda gazowana, niegazowana – serwowane bez limitów ilościowych

 

Napitki gorące:

Kawa, herbata podawane na życzenie Gości

 

Alkohole (gratis w cenie menu):

Piwo z beczki Okocim 1 l na osobę

 lub

Kieliszek wina stołowego 200ml na osobę

 

Wszystkie dodatkowe zamówienia będą doliczane do rachunku.

Do rachunku należy doliczyć 8% podatek VAT.

Przy grupach powyżej 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy

W razie jakichkolwiek pytań i sugestii proszę kontakt pod nr  Tel. 22 828-10-31

Serdecznie zapraszamy

Gospodarze Piwnej Kamandy Lwowskiej

Informator

Dołącz i korzystaj z wyjątkowych rabatów oraz promocji!

  • facebook
  • instagram
  • mail