MENU WIELKANOCNE 140 ZŁ NETTO/OSOBA

POWITANIE KIELISZKIEM PRZEPALANKI LWOWSKIEJ LUB KRUPNIKU ŻMUDZKIEGO – GRATIS W CENIE MENU

PRZYSTAWKI ZIMNE (5 DO WYBORU):

Lwowska decha  mięsiwa (pieczona karkówka, majerankiem pachnąca, rolada z boczku, schab pieczony ze śliwką, chrzan, ćwikła, ogórki małosolne)

Srebrzyste śledzie baraszkujące w sosach lwowskich

Królewskie pasztety z dziczyzny i kaczki  wśród sosów staropolskich i marynat podane

Decha serów owocami przybrana

Chabanina z marynowanej polędwicy wołowej na parzonych liściach szpinaku

Jaja faszerowane wędzonym łososiem, serem ze szczypiorem i pieczarką z cebulką

Indyk faszerowany wędzonymi śliwkami marynowanymi w Matrioszce

Schab duszony w węgrzynie, faszerowany tartym chrzanem i muśnięty auszpikiem

Wieprzowe ozory gotowane na żurawinie z dodatkiem świeżo tartego chrzanu 

Studzienina wieprzowa na kopytku i giczy uwarzona jak należy z octem i cytryną podana, 

Misy ryb sekretnie marynowanych

Ryba smażona w sosie wileńskim

DODATKI ZIMNE (GRATIS W CENIE MENU):

Kamionka wybornego smalcu

Pieczywo mieszane u nas wypiekane,

Chrzan, ćwikła, ogórki kiszone, marynaty domowe 

SAŁATY (3 DO WYBORU):

Huculska sałatka z kozim serem

Świeże sałaty z jurnym kapłonem

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Wiejska sałatka ziemniaczana z chrustem z boczku 

Sałatka śledziowa z jabłkiem i gęsta śmietaną wiejską.

Sałatka szopska z owczym serem

Sałatka ukraińska z marynatami na ostro 

ZAKĄSKA CIEPŁA (1 DO WYBORU):

Szparagi owinięte szynką, pod beszamelem zapieczone, na rukoli podane

lub

Blińczyki gryczane z marynowanym łososiem i śmietaną

ZUPA (1 DO WYBORU):

Na zakwasie żytnim żur ugotowany z jajkiem i kiełbasą białą domową podany

Rosół po szlachecku z kluskami i paskami drobiu

Barszcz czerwony z uszkami z kapusta i grzybami

Szlachetna grzybowa  z łazankami

DANIE GŁÓWNE (3 DO WYBORU NA BIESIADNYCH DESKACH PODANE):

Uczta szlachecka

(wiejska kaczka  pieczona, kotleciki po chłopsku z siekanej baraniny, żebro pieczone, polędwiczki wieprzowe, wątróbki drobiowe ze śliwką opiekane w boczku) 

Misy pierogów kresowych (ruskie, z kaczką, z kapustą) 

Sandacz gotowany na parze podlany winem na liściach szpinaku podany 

Kartacze z kapustą i grzybami faszerowane, okrasą polane

Sztuka mięsa wołowego laurem pachnąca w bulinie gotowana na sosie myśliwskim lub chrzanowym podana  

Łosoś z grilla na maśle czosnkowym lub ziołowym

 

KULINARNY POKAZ SMAKU PRZEZ SZEFA KUCHNI PRZYGOTOWANY 

(gratis w cenie menu):

Szynka Wieprzowa pieczona w kamiennym piecu, pszenicznym piwem podlewana, uprzednio w ziołach moczona

Lub

Indyk pieczony po polsku, w odpowiedniej aranżacji podany 

DODATKI (4 DO WYBORU):

Kasza z gryki zapiekana z cebulą lub boczkiem wędzonym

Ziemniaki opiekane

        Kopytka u nas gniecione

Bigos ze śliwką podwędzaną i grzybami suszonymi  duszony, olejem lnianym doprawiony 

Buraczki duszone na maśle

Deser 

Wyborne ciasta u nas pieczone, soczystymi owocami z naszej spiżarni obłożone

NAPITKI ZIMNE:

Soki owocowe, napoje gazowane, woda gazowana, niegazowana – serwowane bez limitów ilościowych

 NAPITKI GORĄCE:

Kawa, herbata podawane na życzenie Gości

ALKOHOLE (GRATIS W CENIE MENU):

Piwo z beczki Okocim 1 l na osobę

 lub 

Kieliszek wina stołowego 200ml na osobę

WSZYSTKIE DODATKOWE ZAMÓWIENIA BĘDĄ DOLICZANE DO RACHUNKU.

DO RACHUNKU NALEŻY DOLICZYĆ 8% PODATEK VAT.

PRZY GRUPACH POWYŻEJ 10 OSÓB DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY 10% SERWIS FIRMOWY

W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ I SUGESTII PROSZĘ KONTAKT POD NR  TEL. 22 828-10-31

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

GOSPODARZE PIWNEJ KAMANDY LWOWSKIEJ

Informator

Dołącz i korzystaj z wyjątkowych rabatów oraz promocji!

  • facebook
  • instagram
  • mail