MENU WIELKANOCNE 90 ZŁ NETTO/OSOBA

Menu wielkanocne 90 zł/osobę netto

Przystawki zimne (3 do wyboru):

Lwowska decha  mięsiwa ( pieczona karkówka, majerankiem pachnąca, pieczony indyk, schab pieczony ze śliwką, chrzan, ćwikła, ogórki małosolne)

Srebrzyste śledzie baraszkujące w trzech zalewach

 Królewskie pasztety z dziczyzny i kaczki  wśród sosów staropolskich i marynat podane

Studzienina wieprzowa na kopytku i giczy uwarzona jak należy z octem, cytryną, marynatami kresowymi podana

Jaja faszerowane wędzonym łososiem, serem ze szczypiorem i pieczarką z cebulką

Decha serów kresowych owocami przybrana

Roladki z łososia faszerowane serem z chrzanem, na rukoli podane

Schab duszony w węgrzynie, faszerowany tartym chrzanem i muśnięty auszpikiem

Misy ryb sekretnie marynowanych

 

Dodatki (gratis w cenie menu):

Kamionka wybornego smalcu

Pieczywo mieszane u nas wypiekane,

Chrzan, ćwikła, ogórki kiszone, marynaty domowe

 

Sałaty (2 do wyboru):

Huculska sałatka z kozim serem

Świeże sałaty z jurnym kapłonem

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z jabłkiem i gęsta śmietaną wiejską

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka szopska z owczym serem

 

Zupy: (1 do wyboru)

Na zakwasie żytnim żur ugotowany z jajkiem i kiełbasą białą domową podany

Barszcz czerwony z uszkami z kapusta i grzybami

Zupa grzybowa z łazankami

Rosół z kury z kołdunami faszerowanymi pikantną baraniną

 

 

 

Danie główne (2 do wyboru- na biesiadnych deskach podane):

Uczta Kamandy Lwowskiej

(grillowana pierś z kurczaka,  kotleciki z siekanej baraniny, grillowana biała kiełbasa, polędwiczki wieprzowe, wątróbki drobiowe ze śliwką opiekane w boczku)

Misy pierogów kresowych (ruskie, z kapustą i grzybami, z mięsem)

Kartacze faszerowane kapustą i grzybami, okrasą polane

Sztuka mięsa wołowego laurem pachnąca w bulinie gotowana na sosie myśliwskim lub chrzanowym podana 

Sandacz z patelni na szpinaku podany, wcześniej w ziołach marynowany

 

 

Dodatki (4 do wyboru) :

Kasza z gryki zapiekana z cebulą lub boczkiem wędzonym

Ziemniaki opiekane

        Kopytka u nas gniecione i stosownie krojone

Bigos ze śliwką podwędzaną i grzybami suszonymi  duszony, olejem lnianym doprawiony

Buraczki duszone na maśle

Warzywa gotowane na parze

Deser:

Wyborne ciasta u nas pieczone, soczystymi owocami z naszej spiżarni obłożone

Napitki zimne:

Soki owocowe, napoje gazowane, woda gazowana, niegazowana 0,5l/1os.

Napitki gorące:

Kawa, herbata serwowane na życzenie Gości

 

Wszystkie dodatkowe zamówienia będą doliczane do rachunku.

Przy grupach powyżej 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy

Do ostatecznej kwoty należy doliczyć podatek   VAT w wysokości 8 %.

W razie jakichkolwiek pytań i sugestii proszę kontakt pod nr  Tel. 22 828-10-31

Serdecznie zapraszamy

Gospodarze Piwnej Kamandy Lwowskiej

 

 

WSZYSTKIE DODATKOWE ZAMÓWIENIA BĘDĄ DOLICZANE DO RACHUNKU.

PRZY GRUPACH POWYŻEJ 10 OSÓB DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY 10% SERWIS FIRMOWY

DO OSTATECZNEJ KWOTY NALEŻY DOLICZYĆ PODATEK  VAT W WYSOKOŚCI 8 %.

W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ I SUGESTII PROSZĘ KONTAKT POD NR  TEL. 22 828-10-31

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

GOSPODARZE PIWNEJ KAMANDY LWOWSKIEJ

Informator

Dołącz i korzystaj z wyjątkowych rabatów oraz promocji!

  • facebook
  • instagram
  • mail