MENU WIELKANOCNE 85 ZŁ NETTO/OSOBA

PRZYSTAWKI ZIMNE (3 DO WYBORU):

Lwowska decha  mięsiwa (pieczona karkówka, majerankiem pachnąca, rolada z boczku, schab pieczony ze śliwką, chrzan, ćwikła, ogórki małosolne)

Srebrzyste śledzie baraszkujące w trzech zalewach

 Królewskie pasztety z dziczyzny i kaczki  wśród sosów staropolskich i marynat podane

Studzienina wieprzowa na kopytku i giczy uwarzona jak należy z octem, cytryną, marynatami kresowymi podana

Jaja faszerowane wędzonym łososiem, serem ze szczypiorem i pieczarką z cebulką

Decha serów kresowych owocami przybrana

Pierś indyka w galarecie, owocami przybrana

Schab duszony w węgrzynie, faszerowany tartym chrzanem i muśnięty auszpikiem

Misy ryb sekretnie marynowanych

DODATKI (GRATIS W CENIE MENU):

Kamionka wybornego smalcu

Pieczywo mieszane u nas wypiekane,

Chrzan, ćwikła, ogórki kiszone, marynaty domowe

SAŁATY (2 DO WYBORU):

Huculska sałatka z kozim serem

Świeże sałaty z jurnym kapłonem

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Wiejska sałatka ziemniaczana z chrustem z boczku 

Sałatka śledziowa z jabłkiem i gęsta śmietaną wiejską.

Sałatka szopska z owczym serem

ZUPY: (1 DO WYBORU)

Na zakwasie żytnim żur ugotowany z jajkiem i kiełbasą białą domową podany

Barszcz czerwony z uszkami z kapusta i grzybami

Zupa grzybowa z łazankami

Rosół z kury z kołdunami 

DANIE GŁÓWNE (2 DO WYBORU- NA BIESIADNYCH DESKACH PODANE):

Uczta Kamandy Lwowskiej

(grillowana pierś z kurczaka,  kotleciki z siekanej baraniny, żebro pieczone, polędwiczki wieprzowe, wątróbki drobiowe ze śliwką opiekane w boczku) 

Misy pierogów kresowych (ruskie, z kapusta, z mięsem) 

Kartacze z kapustą i grzybami faszerowane, okrasą polane

Sztuka mięsa wołowego laurem pachnąca w bulinie gotowana na sosie myśliwskim lub chrzanowym podana  

Łosoś z grilla na maśle czosnkowym lub ziołowym

DODATKI (3 DO WYBORU):

Kasza z gryki zapiekana z cebulą lub boczkiem wędzonym

Ziemniaki opiekane

        Kopytka u nas gniecione i stosownie krojone

Bigos ze śliwką podwędzaną i grzybami suszonymi  duszony, olejem lnianym doprawiony 

Buraczki duszone na maśle

DESER:

Wyborne ciasta u nas pieczone, soczystymi owocami z naszej spiżarni obłożone

NAPITKI ZIMNE:

Soki owocowe, napoje gazowane, woda gazowana, niegazowana 0,5l/1os. 

NAPITKI GORĄCE:

Kawa, herbata serwowane na życzenie Gości

WSZYSTKIE DODATKOWE ZAMÓWIENIA BĘDĄ DOLICZANE DO RACHUNKU.

PRZY GRUPACH POWYŻEJ 10 OSÓB DO RACHUNKU ZOSTANIE DOLICZONY 10% SERWIS FIRMOWY

DO OSTATECZNEJ KWOTY NALEŻY DOLICZYĆ PODATEK  VAT W WYSOKOŚCI 8 %.

W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ I SUGESTII PROSZĘ KONTAKT POD NR  TEL. 22 828-10-31

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

GOSPODARZE PIWNEJ KAMANDY LWOWSKIEJ

Informator

Dołącz i korzystaj z wyjątkowych rabatów oraz promocji!

  • facebook
  • instagram
  • mail