MENU WIGILIJNE150 zł NETTO/OSOBA

Menu wigilijne 150zł / osobę netto

Powitanie kieliszkiem przepalanki lwowskiej lub krupniku żmudzkiego – gratis w cenie menu

 

Przystawki zimne (4 do wyboru):

Lwowska decha mięsiwa: pieczona karkówka w czosnku, schab ze śliwką, pieczony indyk

Chabanina z marynowanej polędwicy wołowej na parzonych liściach szpinaku

Srebrzyste śledzie baraszkujące we lwowskich sosach

 Królewskie pasztety z dziczyzny i kaczki  wśród sosów staropolskich i marynat podane

Decha serów owocami przybrana  i kandyzowaną żurawiną

Schab duszony w węgrzynie, faszerowany tartym chrzanem i muśnięty auszpikiem

Misy ryb marynowanych w zalewie z cebulą i tak sposób na stole postawione

Indyk faszerowany wędzonymi śliwkami marynowanymi w Matrioszce

Karp faszerowany po żydowsku z rodzynkami

Ryba smażona w sosie wileńskim

Schab w galarecie ze śliwką lub morelą pieczony auszpikiem muśnięty

Wieprzowe ozory gotowane na żurawinie z dodatkiem świeżo tartego chrzanu

Studzienina wieprzowa na kopytku i giczy uważona jak należy z octem, cytryną, marynatami kresowymi podana

 

Dodatki zimne (gratis w cenie menu):

Kamionka wybornego smalcu

Pieczywo mieszane u nas wypiekane,

Chrzan, ćwikła, ogórki kiszone, marynaty domowe

 

Sałaty (3 do wyboru):

Huculska sałatka z kozim serem

Świeże sałaty z jurnym kapłonem

Sałatka tradycyjna jarzynowa z majonezem domowym

Sałatka wiejska z chrustem z boczku

Sałatka ziemniaczana z chrustem z boczku kiszeniakiem i cebulą z octu.

Sałatka śledziowa z jabłkiem i gęsta śmietaną wiejską.

Sałatka ukraińska z marynatami na ostro

 

Zakąska Ciepła (1 do wyboru):

Misy pierogów kresowych (ruskie, z mięsem, z kapustą)

lub

Blińczyki gryczane z marynowanym łososiem i śmietaną

 

Zupa (1 do wyboru):

Barszcz czerwony z uszkami wigilijnymi

Krem borowikowy z grzankami

Soljanka z wielu mięs sprawiona

Szlachetna grzybowa z łazankami

Wigilijna ucha  rybna na ostro

 

Danie główne (3 do wyboru na biesiadnych deskach podane):

Uczta szlachecka

(wiejska kaczka  pieczona, kotleciki po chłopsku z siekanej baraniny, polędwiczki wieprzowe, grillowana biała kiełbasa, wątróbka drobiowa owinięta w boczku ze śliwką,, ser owinięty boczkiem  )

Filet  sandacza z patelni, podlany winem na szpinaku podany

Misy pierogów kresowych (ruskie, z kaczką, z kapustą)

Karp smażony w szarym sosie na słodko z rodzynkami duszony

Kartacze z kapustą i grzybami faszerowane, okrasą polane

Sztuka mięsa wołowego laurem pachnąca w bulinie gotowana na sosie myśliwskim lub chrzanowym podana 

Łosoś z grilla na maśle czosnkowym lub ziołowym

 

Kulinarny Pokaz Smaku przez Szefa Kuchni przygotowany

(proszę o wybór):

Szynka Wieprzowa pieczona w kamiennym piecu, pszenicznym piwem podlewana, uprzednio w ziołach moczona

lub

Łopatka jagnięca po lwowsku marynowana w ziołach, pieczona w kamiennym piecu, winem podlewana, z kopytkami oraz kapustą zasmażaną podawana

 

Dodatki (4 do wyboru):

Kasza z gryki zapiekana z cebulą lub boczkiem wędzonym

Ziemniaki opiekane

        Kopytka u nas gniecione

Bigos ze śliwką podwędzaną i grzybami suszonymi  duszony, olejem lnianym doprawiony

Buraczki duszone na maśle

 

Deser

Deser (1 do wyboru):

Kutia

lub

Wyborne ciasta u nas pieczone, soczystymi owocami z naszej spiżarni obłożone

Napitki zimne:

Soki owocowe, napoje gazowane, woda gazowana, niegazowana – serwowane bez limitów ilościowych

Napitki gorące:

Kawa, herbata podawane na życzenie Gości

Alkohole (gratis w cenie menu):

Piwo z beczki Okocim 1 l na osobę

 lub

Kieliszek wina stołowego 200ml na osobę

 

Wszystkie dodatkowe zamówienia będą doliczane do rachunku.

Do rachunku należy doliczyć 8% podatek VAT.

Przy grupach powyżej 10 osób do rachunku zostanie doliczony 10% serwis firmowy

W razie jakichkolwiek pytań i sugestii proszę kontakt pod nr  Tel. 22 828-10-31

Serdecznie zapraszamy

Gospodarze Piwnej Kamandy Lwowskiej

 

 

 

Informator

Dołącz i korzystaj z wyjątkowych rabatów oraz promocji!

  • facebook
  • instagram
  • mail